Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 10:00 - LED технологията с 50 % подобрена ефективността от 2012 досега
Автор: ledkrushki Категория: Технологии   
Прочетен: 538 Коментари: 0 Гласове:
0



  imageЗакупуването на модерно и качествено осветление може да бъде изпитание, а не би трябвало да е така. За да бъде изборът лесен и бърз, както и за да получим качествено осветление в своя дом, офис или търговска сграда, трябва да бъдем добре информирани.





Защо да изберем ЛЕД осветление

На първо място следва да знаем, че LED осветлението е сред най-новите технологии с голям ръст в подобрението на ефективността. Съгласно информация споделена от експерти в областта, този ръст на ефективността при LED технологията е с над 50 % считано от 2012 година досега. В същото време днес LED продуктите се предлагат на пазара на значително по-ниски цени и така те вече не са запазена марка на големите компании и хората с много възможности, а са по-достъпни и за редовия клиент.

LED осветлението като цяло бива възприемано като технология на бъдещето, която ще промени навиците и начина на осветление на много домакинства. В същото време, тази модерна технология ще намали драстично разходите на тези домакинства за електричество и ще допринесе за опазване на околната среда.

Потребителите не бива да очакват промяна във външната форма на крушките. По-скоро промяната ще бъде в начина на функциониране. Но как трябва да стане избирането на правилното LED осветление? Разбира се, с правилно изчисление броя на лумените. Луменът е единицата за светлинен поток възприета в Европейския съюз, с която се измерва и изчислява ефективността на една крушка.

Характеристики на ЛЕД крушките

За да е по-ясна разликата можем да направим следното сравнение при отделянето на 800 лумени светлинаLED крушката се нуждае от 9 до 13 вата, флуоресцентната крушка използва 13 до 15 вата, а крушката с нажежаема жичка - 60 вата. Това ни показва, че в бъдеще ние ще започнем да измерваме не колко енергия използва една крушка, а каква е нейната функционалност и какво е количеството на отделена светлина.

Когато избираме ефективната LED технология трябва да се насочим към LED крушки, които предлагат между 250 и 400 лумена като такъв тип крушка се приема за достатъчна при използване в нормална стая, в дрешник, в баня и т.н.

Потребителите следва да знаят, че новите LED крушки са с много широко приложение. Това е така поради устойчивостта им на влага и малкият размер на използваните при тях светлинни елементи. Именно това позволява вграждането им в различни по вид и размер лампи, както и монтаж на различни места и различни по вид повърхности.

LED продуктите са с дълъг живот и икономично потребление на електроенергията. Точно поради този факт, LED технологиите намират приложение в уличните осветителни тела, в парковете, в големите търговски сгради, бизнес центрове, както и в индивидуалните жилища. Те са устойчиви, трайни и с ниска консумация на енергията.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ledkrushki
Категория: Технологии
Прочетен: 28829
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930