Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2015 10:00 - LED осветлението - една истинска зелена технология
Автор: ledkrushki Категория: Технологии   
Прочетен: 2194 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2015 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  imageМодерно и стилно, LED осветлението предлага икономично решение както за частни жилища, така и за офис сгради, търговски и обществени помещения. В допълнение на това LED продуктите осигуряват екологично осветление и са признати за иновативна зелена технология с бъдеще.

Към момента предлаганото LED осветление се използва както в дома, така и в офиса. То е не само икономично и рентабилно, но и модерно. На пазара днес могат да бъдат намерени разнообразни LED аксесоари за осветление с различно приложение, а именно LED крушки и LED ленти, LED пури и LED панели.

LED осветлението води името си от наименованието светлоизлъчващ диод, който излъчва светлина, когато електричеството преминава през него. При този тип осветление цветовете могат да варират от червено до синьо-виолетово, а дължината на вълната е между 700 и 400 нанометъра. Хубаво е да се отбележи, че някои от решенията за LED осветление са от типа IRED и могат да излъчват в по-голям диапазон, а именно над 830 нанометра. Това е така нареченото инфрачервено излъчване.

Защо да предпочетем ЛЕД осветлението

С фокус върху зелените технологии, LED осветлението имат за цел да намали вредното влияние на човека върху околната среда. LED крушките, LED лентите и другите LED продукти не съдържат вредни химикали като по този начин не застрашават човека и заобикалящата го природа. В допълнение на това LED продуктите и LED технологиите не генерират топлина и са изцяло безопасни.

Освен това LED крушките са дълъг живот и въпреки гаранцията от 2 или 3 години, всъщност животът им достига до 5 години, при правилна екпоатация. Друга причина, поради която LED осветлението е толкова популярно е фактът, че то не зависи от атмосферните влияния, независимо дали температурите са с положителен или отрицателен знак. 

Като нова технология, LED осветлението може да помогне при осъществяването на различни идеи в екстериора и интериора, които ни заобикалят. За да могат да бъдат използвани предимствата на тази иновативна зелена технология не се изисква промяна в системата на осветление, а единствено смяна на стандартните крушки с ЛЕД.

Разбира се, тези LED продукти са с ниска консумация на електроенергия и с голяма устойчивост. Най-важното обаче е, че те са изключително щадящи към околната среда. Именно този факт сам по себе си трябва да ни убеди да подменим осветлинето в дома си с ЛЕД.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ledkrushki
Категория: Технологии
Прочетен: 28812
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930