Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2015 15:28 - LED лентите - евтино решение за осветление в кухнята
Автор: ledkrushki Категория: Технологии   
Прочетен: 4118 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.06.2015 15:23


  imageКухнята, както и трапезарията, е сред помещенията в които прекарваме най-голяма част от времето си. Там готвим и се храним, там гледаме телевизия и посрещаме гости. Поради тази причина, осветлението в кухнята и трапезарията е от изключително голяма важност и то трябва да е добре осмислено, проектирано и изпълнено. Интериорните дизайнери често съветват собствениците да предвидят силно осветление в кухнята, но то трябва да е равномерно разпръснато.

В кухнята най-често се използват LED луни, които се монтират към окачен таван и имат ъгъл на светене между 60° до 120°. Предпочитаните от домакините LED луни излъчват топло бяла или неутрална дневна светлина.

Често при работният плот се залага и LED лента, която осигурява допълнително осветление при нужда. Когато е положена в алуминиев профил, тази LED лента има красив вид и разпръсква светлина със сила 600 lm на метър, което е подходящо за приготвянето на храната.

Местата, където най-често се монтира LED лентата са: под долните шкафове, под горните шкафове в алуминиев профил, над горните шкафове без профил, както и в ъгъла между плочките и кухненския плот. Често LED лентата се използва и в окачения таван над кухнята.

Светлината от тази лента е мека и осигурва приятен вариант за лесно ориентиране в кухнята, ако живеещите искат да се хранят в трапезарията или хола, но желаят да имат бърз ориентир в кухнята, без да се налага използването на силната светлина от LED луните.

 Модерно и Ефективно ЛЕД Осветление

Съгласно правилата за интериорен дизайн и най-добрите практики в сферата, трапезарията също трябва да бъде достатъчно осветена, както и да може да се намалява при нужда. Такова намаление на светлината от LED лентата и LED луните е възможно чрез използване на димер и разделяне на самото осветление на сектори. Подразбира се, че концентрираното осветление в стаята следва да е над масата за хранене. В същото време обаче то трябва да е инсталирано така, че да не свети в очите на хранещите се, както и да не ги заслепява.

Цветът на LED лентите и LED луните, който може да се използва в кухнята и в трапезарията зависи от живеещите в жилището. Този цвят може да бъде различен, ако това са две отделни помещения. Ако помещението на кухнята и на трапезарията е едно, то тогава е по-разумно цвета на използваните LED ленти и LED луни да бъде еднакъв.

Подходящи са топлите и меки цветове, които спомагат за спокойното приготвяне на храната, както и за доброто храносмилане. При избора на цвят, трябва да се вземат под внимание и цветовете на таваните и стените в тези помещения. 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ledkrushki
Категория: Технологии
Прочетен: 28837
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930